Benvinguts a la nova pàgina web de l'Esplai Aliret

MENU
 

 

· Inici

· Qui Som ?

· Calendari Activitats

· Excursions

· Fotos Generals

· Jocs

· Cançons

 
 

Forma part de:

www.capellades.net

Hostatjat per:

registro de dominios, alojamiento web, housing, conexión gratuïta,conexión adsl, tarifas planas

 

JOCS
 
Feu click al joc que vulgueu per saber com s'hi juga.
 
 
 
11 - Pal
 
 
 
 
12 - La mòmia
 
 
 
 
13 - Tabas
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7 - El pot
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10 - Bomba
 

 
LA SARDINA
 
 
Necessitarem un lloc tancat tan gran com una casa o un pis i que sigui fosc. Dividirem els participants en els que s'amaguen i els que busquen, els que busquen es tancaran en una habitació mentre els altres s'amaguen tots junts i tanquen els llums. A partir d'aqui els que busquen aniran per tota la casa buscant els que s'han amagat, sense cap mena de llum. Quan algu trobi els amagats s'haurà de quedar amagat amb ells fins que tothom els hagi trobat, llavors s'haurà acabat el joc.
 
   

 
ELS CONTRABANDISTES
 
Es divideixen en dos grups: Contrabandistes i policies. Els policies ocupen el seu lloc, defensant la frontera. Els contrabandistes han d'amagar el "contraban" que el professor els dóna entre la roba d'un d'ells. Aquesta operació s'ha de fer amb teatre i dissimulant al màxim. Es poden agrupar tots el rotllana i comencen a dir frases sobre amagar-lo i en qui, que arribin a oïdes dels policies i els desconcertin. Quan ho han fet, donen el senyal i han d'aconseguir passar el contraban a l'altra banda de la frontera. Els policies intenten agafar tots els que poden abans no travessin. Cada cop que toquen un contrabandista, aquest té obligació d'aturar-se i dir "NO" si no és ell qui amaga el "contraban" o "SÍ" si el té en el seu poder, cas en què el joc s'interromp i els policies guanyen tres punts. Si el que porta el "contraban" travessa la frontera sense ser atrapat, crida "L'HE PASSAT!" i els tres punts són per als contrabandistes. Cada cop que un equip guanya, fa de contrabandista. Falta: Si un contrabandista continua caminant després de ser tocat, el seu equip perd un punt. Si el qui té el "contraban" és atrapat i no ho diu, el seu equip perd tres punts i canvien els papers.
 
 

 
T'AGRADEN ELS VEÏNS
 
 
Per jugar necessitarem cadires.
 
 
Cadascú ha de respondre si li agraden els veïns i, en cas negatiu, cridar a qui li agradaria. Objectius: Aprendre els noms i passar una estona divertida. Participants: Grup, classe, .... a partir de 5 anys. Consignes d'inici: El joc s'ha de desenvolupar amb rapidesa. Desenvolupament: Tothom assegut en cercle. L'animador/a, dret, iniciarà el joc. S'acostarà a algun i li preguntarà: "T'agraden els teus veïns?" Si la resposta és NO, haurà de dir els noms de les persones que li agradaria que vinguessin a ocupar els llocs dels seus veïns actuals, a dreta i esquerra, mentre que aquests hauran d'abandonar el seu lloc, el qual intentarà ser ocupat pels veïns triats. Durant el canvi de llocs, la persona del centre intentarà ocupar una cadira. Si la resposta és SÍ, tot el grup girarà un lloc a la dreta. Quan se senti el tercer SÍ (no importa que els diguin persones diferents) es giraran dos llocs a la dreta, al quart, dos a l'esquerra i així successivament. Després de cada pregunta, el qui es queda sense cadira para i continua el joc.
 
   

 
JOC DE LES GALETES
 
 
1.- Agafar la galeta més grossa que trobeu (estil Maria).
2.- Posar-se-la sencera dins la boca.
3.- Intentar xiular.

Ja ens explicareu què tal ... Aquí veieu algún resultat .
 
 
 
   

 
EL BALL DE LA PATATA
 
Els participants es posen per parelles. Cada parella té una patata que han d'aguantar amb el front. Tots els jugadors han de posar les mans a l'esquena. Les parelles van ballant al ritme de la música i aquella a qui cau la patata s'elimina. Guanya la darrera parella que queda.
 
 

 
CIVILS I LLADRES
 
Els jugadors formen dos grups, un són els civils i l'altre els lladres. Els lladres s'escapen i els civils, quan ha passat un breu espai de temps, surten a buscar-los. Quan un civil atrapa un lladre, el porta a un lloc prèviament determinat com a presó. Un lladre lliure pot salvar un company pres si aconsegueix arribar fins la presó sense ser atrapat i el toca. Quan tots els lladres han estat atrapats torna a començar el joc canviant tots dos grups els papers.
 
 

 
EL POT
 
Cal un pot.  Es dibuixa un cercle a terra. Un jugador para i col·loca el pot al centre del cercle.  Un altre jugador li clava un cop de peu allunyant el pot tant com pot. El que para va a buscar-lo, l'agafa i torna d'esquena per tal de tornar-lo a deixar al centre del cercle mentre picant amb el pot a terra diu: "¡Bote, bote. Voy!". La resta de jugadors aprofiten aquest interval de temps per amagar-se. El qui para comença a buscar els amagats. Quan n'identifica algun, torna on és el pot, l'agafa i fent-lo picar a terra diu: "¡Bote por... (el nom del que ha estat identificat)". El jugador anomenat ha de sortir de l'amagatall i quedar-se en un lloc a prop del cercle on hi ha el pot. Si algun dels que estan amagats arriba al pot abans que el que para, pot clavar un cop de peu al pot mentre diu: "¡Bote por... (un, uns quants o tots els companys ja identificats)". El que para ha d'anar a col·locar el pot al seu lloc, aprofitant aquest temps els salvats per tornar-se a amagar.
 
 

 
TRES VAIXELLS
 

A Peñafiel, s'hi jugava pels carrers de tot el poble. Els jugadors es divideixen en dos equips. Tots els d'un equip s'amaguen junts en un mateix lloc, excepte un que espera en una cantonada que tots els seus companys estiguin amagats. Aleshores crida: " ¡Los tres navíos ya están escondidos! " ("Els tres vaixells ja estan amagats!") i corre a amagar-se ell també al mateix lloc que els seus companys. L'altre equip espera en un lloc determinat anomenat tuba, a que el jugador que esperava els doni el senyal per sortir, tots junts a buscar-lo. Si el localitzen abans que es pugui amagar criden: " ¡Tierra descubierta! " ("Terra descoberta!") i el joc torna a començar intercanviant els dos grups els seus papers. Si el jugador que ha donat el senyal aconsegueix amagar-se amb els del seu grup sense ser descobert poden passar dues coses:

1. Que tot el grup amagat sigui localitzat pel grup que els busca. En aquest cas criden: " ¡Tierra descubierta! " ("Terra descoberta!") i el joc torna a començar intercanviant els grups els papers.

2. Que el grup amagat aconsegueixi tornar a la tuba sense ser localitzat pel grup que els busca. En aquest cas els jugadors criden: " ¡Los tres navíos ya están en la tuba! " ("Els tres vaixells ja són a la tuba!") i el joc torna a començar tornant a amagar-se el mateix grup. Cal insistir que els jugadors del grup que busca no es poden separar.

 
 

 
LES AGULLES
 

Es feia un cercle a terra. S'agafava una agulla de cap amb la mà i es deixava caure a terra. Picant-lo amb el dit polze es feia entrar dintre del cercle i es feia sortir altre cop a fora. Si una agulla quedava sobre la ratlla del cercle, es deixava a dintre. Les agulles de dins es podien treure un cop ficada i treta l'agulla pròpia de forma correcta. Totes les agulles que es treien del cercle passaven a ser de la persona que les havia aconseguir fer sortir.

 
 

 
BOMBA !
 

Un jugador para i es posa al centre d'un cercle que formen la resta de persones que juguen. Els que formen el cercle es van passant la pilota mentre el qui para compta amb els ulls tancats, fins a 30. Quan arriba a 10 dóna el primer avís, en arribar a 20, el segon i quan arriba a trenta diu: "Bomba!" El jugador que en aquest moment té la pilota a la mà canvia el lloc amb el del centre i el joc torna a començar.

 
 

 
PAL
 

Es divideix el camp en dues meitats dibuixant en el centre una línia. Cada equip ocupa una meitat del terreny i a la seva meitat col·loca un pal i assenyala un espai com a presó on portar els presoners de l'altre equip. L'objectiu del joc és aconseguir el pal de l'altre equip i portar-lo fins el propi camp, però respectant unes regles. Si un jugador trepitja en camp contrari pot ser capturat per un jugador de l'altre equip només que el toqui. Tot jugador capturat és traslladat a la presó. Els jugadors presos poden ser alliberats si un jugador lliure dels seu equip arriba fins a la presó i els toca. Guanya l'equip que aconsegueix de portar el pal de l'equip contrari fins el seu camp.

 
 

 
LA MÒMIA
 

Necessitem aigua, farina i una bena. Un dels jugadors para, es posa una bena que li tapi els ulls i s'estira a terra. Els altres es posen al seu voltant i diuen: " la mòmia té sang a les venes i diu que s'aixecarà ". El que para es posa de genolls i mentrestant, els altres escampen aigua i farina per terra. El que para va de genolls per terra a buscar els altres. Aquests no es poden moure del lloc des d'on continuen tirant aigua i farina. Quan la mòmia en troba algun, a qui ha atrapat se li mulla la cara i se l'unta de farina.

 
 

 
TABAS
 

S'agafaven cinc ossets de xai, un d'ells es feia servir per tirar-lo a l'aire. Els altres es col·locaven a terra. Per torna els jugadors en tiraven un a l'aire i intentaven col·locar la resta en una determinada posició, primer d'un en un, després de dos en dos, etc. Per tal que una jugada fos vàlida, a més a més havien d'evitar que l'osset llançat a l'aire toqués a terra. Quan un jugador fallava, cedia el torn al següent.

 
 

 
"EL HINQUE"
 

Cal un pal amb punxa. Es feia una marca a terra i a una certa distància es traçava una línia. Els jugadors tiraven des de la línia intentant clavar el pal en el blanc.

 
 

PER MÉS INFORMACIÓ:

© Esplai Aliret 2007. Drets reservats